Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


OFA-KM program

2009.05.18

OFA KM/2007 projekt

 

Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány KM/2007 programja 2007. augusztus 1-én indult útjára 6 szervezet részvételével.
A projekt célja az volt, hogy szervezetenként 80 összesen 480 fogyatékos vagy megváltozott munkaképességű ember kerüljön bevonásra és közülük szervezetenként 40 összesen 240 fő jusson álláshoz a nyílt munkaerőpiacon.
Az Alapítvány projektjébe 110 főt vont be és közülük 61 főt helyezett el a nyílt munkaerőpiacon. 25 fő helyezkedett el védett szervezetnél és 5 fő a felkészítés után önállóan helyezkedett el. Képzésbe 10 főt irányítottunk.
Összességében tehát a Motiváció Alapítvány Munkaerő-piaci Szolgálata által megvalósított KM program 101 ember esetében járt pozitív kimenettel.
További sikernek tartjuk, hogy az 1 éves időszakban az Alapítvány tovább tudta növelni munkáltatói adatbázisát. Ebben az időszakban kapcsolattartóink 678 álláshelyet tártak fel és 76 munkáltatónak nyújtottak munkaerő-piaci és foglalkozási információt.
A projekt másik célja volt, hogy a Motiváció Alapítvány vezetésével a résztvevő szervezetek hálózatba tömörüljenek.
Az eredmények fényében a hálózat munkáját sikeresnek értékeltük. Újabb ötletek és gondolatok vetődtek fel a közös munka során arra vonatkozóan, hogyan lehetne a jövőben tovább fejleszteni a szolgáltatásokat, és hogyan lehet növelni a hatékonyságukat. A hálózat tagjai megállapodtak arról is, hogy a következő 1 évben sokkal inkább szakmai műhelyként kívánnak működni a kívánt cél elérése érdekében.